Moderatorzy: meszuzel, wordlord
brodacz napisał:kupujący.
W świat jednak idzie, że wylicytowano go za 8900 (bo 12% prowizji kupującego nie jest uwzględniane w wynikach).
brodacz napisał:Widzę, że wśród popleczników są chyba tylko kupujący. Nie zapominajcie jednak, że w pewnym momencie staniecie się też sprzedającymi. Kupujecie jakiś walor za no 10k zł i nic was nie obchodzi, bo tyle ta moneta jest warta. W świat jednak idzie, że wylicytowano go za 8900 (bo 12% prowizji kupującego nie jest uwzględniane w wynikach). Mija kilka lat i jesteście zmuszeni ten walor sprzedać. Potencjalny nabywać sprawdza, że ostatnia jego cena to 8900, więc bierze pod uwagę inflację i wraz z prowizją jest znowu skłonny zapłacić 10k. Ile trafi do was?
Ja rozumiem, że hobby kosztuje, ale skoro można na czymś zarobić to po co ten zarobek oddawać innym?
Powtarzam po raz kolejny. Walory o łącznej wartości z ostatnich Allegrowych aukcji pana Damiana, które sprzedały się za ok 7k zł, teraz bez pośredników pchnąłem za 6700. Dodam, że obie strony znały ceny wynikowe i wszyscy jesteśmy zadowoleni z transakcji. Allegro mogło zarobić 3% a dostali tylko 30 zł za promowanie.
brodacz napisał:Ale cały czas chcę uzmysłowić, że pośrednicy nie są nam potrzebni. Jeżeli ufamy NGC to dlaczego nie mamy zaufać komuś kto sprzedaje oggradowane przez nich monety? Chcecie być dojeni to wasza sprawa. Ja wolę sprzedać taniej a zarobić więcej. I cieszy mnie to, ze coraz więcej osób myśli podobnie.
brodacz napisał:... mam zysk na poziomie 200-500 a czasem nawet więcej %...
GNDM napisał:brodacz napisał:... mam zysk na poziomie 200-500 a czasem nawet więcej %...
I to pisze osoba, która krytykowała nasze 12% prowizji w aukcji![]()
"Jak Kali ukraść komuś krowa to być dobrze, a jeśli Kalemu ktoś ukraść krowa to być źle"?![]()
Damian
najtsabes napisał:Agresywnej i nachalnej reklamie stop. Sklepów numizmatycznych i pośredników jak mniemam na tym forum nie wolno reklamować, nie widze powodu aby jakikolwiek podmiot gospodarczy mial tutaj przywileje. Tym bardziej, że użytkownicy ze strony tego podmiotu nie mają żadnych poza wątpliwej jakości polemiką.
eleniasz napisał:najtsabes napisał:Agresywnej i nachalnej reklamie stop. Sklepów numizmatycznych i pośredników jak mniemam na tym forum nie wolno reklamować, nie widze powodu aby jakikolwiek podmiot gospodarczy mial tutaj przywileje. Tym bardziej, że użytkownicy ze strony tego podmiotu nie mają żadnych poza wątpliwej jakości polemiką.
Dobrze powiedziane, wreszcie "ktoś" się wnerwił i zwrócił zdecydowaną uwagę koledze @brodacz na zuchwałe reklamowanie swojego pośrednictwa w wątku, który dotyczy aukcji zupełnie innego podmiotu. Czytać się o tych zarobionych na kolekcjonerach setkach % już spokojnie nie dało.
Szacun, walisz bezpośrednio między oczy
najtsabes napisał:Głupota ma pewien urok, ignorancja go nie ma.
Masz potrzebę gloryfikowania swojego numizmatycznego guru to zachęcam do wiernopoddańczych poklonów poza forum. Ciągłe nachalne promowanie tego gabinetu numizmatycznego staje się powoli lekko irytujące i przynosi skutek daleki jak mniemam od zamierzeń właściciela.
GNDM napisał:brodacz napisał:... mam zysk na poziomie 200-500 a czasem nawet więcej %...
I to pisze osoba, która krytykowała nasze 12% prowizji w aukcji![]()
"Jak Kali ukraść komuś krowa to być dobrze, a jeśli Kalemu ktoś ukraść krowa to być źle"?![]()
Damian
Wróć do Giełdy, targi, wystawy, spotkania, aukcje stacjonarne
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość