Moderatorzy: meszuzel, wordlord
cezar napisał:http://iger.wcn.pl/coins?type=149" target="_blank" target="_blank" target="_blank
maciekp napisał:Jak dla mnie, to ta moneta jest mocno podejrzana...
maciekp napisał:Niby tak, też zwróciłem uwagę na puncowane literki. Ale mimo wszystko i one są jakieś ciut dziwne, zwłaszcza na awersie. Korona też dziwna. Cóż, może to po prostu bardzo nietypowy - jak na Rygę - egzemplarz. Ale nawet sprzedawca pisze dziwnie, że niby "fals z epoki". Jak spojrzeć na falsy z tamtych czasów, to tak nie wyglądały, były z reguły znacznie prymitywniejsze. Już prędzej obstawiałbym naszą epokę...
khub napisał:Te niby ślady obiegu są niespójne, w jednym miejscu wyślizgane, w drugim ostre krawędzie i detale, które dziwnym trafem ocalały. To po prostu nie wygląda na naturalne wytarcie obiegiem.
Uszy1201(Stary-Sklep) napisał:PRZECIEŻ W OPISIE NAPISAŁEM FALS FALS FALS.... A Pan liczył na oryginał.... ehhhhh
orgmulmul napisał:Opis: Trojak Stefan Batory 1586, zupełnie inna odmiana korony !!!
Te wykrzykniki to rozumiem ekscytacja sprzedajacego, ze korona w falsie jest inna od oryginalu
Wróć do Monety polskie - Polska Królewska
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości