Moderatorzy: meszuzel, wordlord
nowicjusz19 napisał:To ja wrzucam jeszcze swoją NIKE do analiz tylko nie wiem czy znanczyłem dobrze
Uszy1201 napisał:ps. linie nad 5 są potrzebne dla mnie do tego by ustawić monetę idealnie prosto jeśli ktoś ich nie potrzebuje nie widzę problemu.... tylko idąc dalej po co komu te osie symetri... eh ciężkie te życie:)
Uszy1201 napisał:nowicjusz19 napisał:To ja wrzucam jeszcze swoją NIKE do analiz tylko nie wiem czy znanczyłem dobrze
Dla mnie osie symetri znaczenia nie mają... dla tych co mają niech się tym kierują... ale jest inna cecha po której mogę Ci w 100% zapewnić że jest to oryginał:) ps. i nie mówię tu o łapkach od slabu hehe
mmz napisał:Uszy1201 napisał:ps. linie nad 5 są potrzebne dla mnie do tego by ustawić monetę idealnie prosto jeśli ktoś ich nie potrzebuje nie widzę problemu.... tylko idąc dalej po co komu te osie symetri... eh ciężkie te życie:)
Tak, ciężkie jest życie, kiedy trzeba tłumaczyć, po raz kolejny, że oś symetrii orła opiera się na dwóch punktach:
1. "wierzchołek" środkowego promienia korony
2. "wierzchołek" ogona orła, a dokładnie jego środkowego "pióra"
Stąd nie potrzeba żadnych linii pomocniczych. To tylko prosta, a do jej wyznaczenia wystarczą dwa punkty. Na dobrą sprawę moneta może być obrócona pod dowolnym kątem i tak oś można wyznaczyć. Jedyne co może być wprowadzające błąd, to kąt fotografowania (tzw. skrót kamery). Próba wyznaczenia jakichkolwiek linii pomocniczych tylko wprowadza niepotrzebne błędy.
Uszy1201 napisał:ps. tak sobie myślę a co zrobić jak orzeł ma łeb wytarty... hehe
Uszy1201 napisał:wspaniałe opracowanie z 2006 roku też posiada taką linię tylko trochę niżej.... więc opierając się na tym także takową zrobiłem...
khub napisał:Święta prawda. Ale akurat w tym przypadku to nie przeszkadza.
khub napisał:Nie zrozumiejmy się źle, ja naprawdę nie piszę tego jako atak personalny. Jest dyskusja o oryginalności monety, są dwa zdania - ja udowadniam słuszność swojego.
khub napisał:To jak, robisz test scyzora?
khub napisał:Czy nikt nie odpowie na pytania z zagadki? Dla zachęty wklejam jeszcze monetę nike 1932 z 31 stacjonarnej WCN, która jednak została wycofana z licytacji.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość