Błędy na forum

Tu można opisywać problemy i zgłaszać postulaty dotyczące funkcjonowania portalu numizmatycznego emonety.pl. Tu można podyskutować z administratorami.

Moderatorzy: meszuzel, wordlord

Błędy na forum

Postprzez Janus » 01 Cze 2010 19:24

Dzisiaj po raz kolejny w okresie 3 tygodni chcąc się zalogować zobaczyłem info:

"Zostałeś wyrzucony z tego forum
Skontaktuj się z webmasterem lub administratorem forum w celu uzyskania dalszych informacji"

Co się dzieje ?, system robi psikusy, choć jak dla mnie trochę irytujące :)

No chyba, że ktoś przymierza się do wykopania mnie z forum :)

p.s. proszę Admina o przeniesienie tematu, bo nie w tym dziale miał się znaleźć :)
pozdr,
Rafał
Awatar użytkownika
Janus
 
Posty: 748
Rejestracja: 14 Sty 2009 16:45
Miejscowość: Wielkopolska

Postprzez Martin_Tychy » 01 Cze 2010 21:16

Temat przeniosłem. Mi osobiście nigdy nic takiego się nie zdarzyło, poczekaj na odpowiedź wordlord-a.[/code]
"Kolekcjonerzy to ludzie szczęśliwi"
J. W. Goethe

Pozdrawiam Marcin ;)
Awatar użytkownika
Martin_Tychy
 
Posty: 2578
Rejestracja: 16 Sty 2009 17:43
Miejscowość: Tychy

Postprzez wordlord » 02 Cze 2010 00:04

Dziwna sprawa, twój profil wygląda na poprawnie skonfigurowany, nie łapiesz się tez pod żadne zbanowane IP. Jak tylko dowiem się co może być nie tak to dam znać.

PS Na pewno nikt nie przymierza się do wyrzucenia Cię z forum ;)
Zbieram, więc jestem.
Awatar użytkownika
wordlord
Site Admin
<b style='color: #ff0000'>Site Admin</b>
 
Posty: 8381
Rejestracja: 13 Sty 2009 20:36
Miejscowość: Łódź

Postprzez wordlord » 07 Cze 2010 10:15

Czy podczas logowania dalej występuje ten problem?

Jeśli tak, to gdy znów pojawi się taki komunikat o zbanowaniu to:
1) sprawdzi i zapisz swój adres IP http://www.whatsmyip.org/
2) napisz, że nie może się zalogować (z adresu email, na który jest zarejestrowany w forum), podając w emailu ten adres IP

Wtedy będzie można usunąć ten adres IP z listy banicji.

Pozdrawiam
Zbieram, więc jestem.
Awatar użytkownika
wordlord
Site Admin
<b style='color: #ff0000'>Site Admin</b>
 
Posty: 8381
Rejestracja: 13 Sty 2009 20:36
Miejscowość: Łódź

Postprzez Janus » 07 Cze 2010 14:23

Ok, tylko podrzuć mi na pw adres mailowy do Ciebie, no chyba że w takim przypadku mam pisać także do Martina.
Mój adres IP jest przydzielany dynamicznie.
pozdr,
Rafał
Awatar użytkownika
Janus
 
Posty: 748
Rejestracja: 14 Sty 2009 16:45
Miejscowość: Wielkopolska

Wyglad forum

Postprzez neonek82 » 18 Sty 2011 13:28

Nie chcialem zakladac nowego tematu wiec pisze tutaj.
Kiedy zostanie naprawiony błąd "stylowy" forum?

Już jest ok ;)
Awatar użytkownika
neonek82
 
Posty: 430
Rejestracja: 21 Kwi 2010 11:21
Miejscowość: W. Śląskie.

Postprzez ZiZuM » 17 Kwi 2011 12:37

Kiedy na naszym forum w końcu przejdziemy na czas letni?
W krótce maj, a my ciągle pogrążeni w głębokim zimowym śnie. :)
"... Jeśli masz cel. I okazję. Jedyną w życiu. By ziścić każde swe marzenie. Chwilę, która wszystko zmieni. Chwytaj ją."
Awatar użytkownika
ZiZuM
 
Posty: 649
Rejestracja: 26 Lis 2010 19:47
Miejscowość: Nowy Sącz

Postprzez ptaku79 » 17 Kwi 2011 12:43

ZiZuM napisał:Kiedy na naszym forum w końcu przejdziemy na czas letni?
W krótce maj, a my ciągle pogrążeni w głębokim zimowym śnie. :)


Każdy przestawia czas w swoim profilu.
Moderator w stanie zasłużonego spoczynku ;)
Awatar użytkownika
ptaku79
 
Posty: 3127
Rejestracja: 15 Kwi 2008 02:54
Miejscowość: Sochaczew

Postprzez ZiZuM » 17 Kwi 2011 12:55

Trochę to dziwne - mam ustwione (GMT +1:00), a żeby godzina się zgadzała musiałbym dać (GMT +2:00) - no chyba, że gdzie indziej się to ustawia?
"... Jeśli masz cel. I okazję. Jedyną w życiu. By ziścić każde swe marzenie. Chwilę, która wszystko zmieni. Chwytaj ją."
Awatar użytkownika
ZiZuM
 
Posty: 649
Rejestracja: 26 Lis 2010 19:47
Miejscowość: Nowy Sącz

Postprzez DeeaM » 17 Kwi 2011 12:56

W profilu można ustawić strefę czasową a nie czas letni/zimowy.

Pisałem już o tym problemie niedługo po zmianie czasu.

Strefę czasową mam dobrą (GMT +1) to mam przestawiać na moskwę po to aby był właściwy czas?
Ewidentnie to powinno być ustawione na forum (czas letni) bo w profilu takiej opcji nie ma.
Awatar użytkownika
DeeaM
 
Posty: 2571
Rejestracja: 02 Sty 2011 18:42
Miejscowość: Łódź/Cz-wa

Postprzez ZiZuM » 17 Kwi 2011 13:09

Dokładnie zgadzam się z przedmówcą - strefa czasowa (GMT +1:00), a przy przejściu z zimowego na letni i odwrtnie powinie zmieniać się automatycznie.
"... Jeśli masz cel. I okazję. Jedyną w życiu. By ziścić każde swe marzenie. Chwilę, która wszystko zmieni. Chwytaj ją."
Awatar użytkownika
ZiZuM
 
Posty: 649
Rejestracja: 26 Lis 2010 19:47
Miejscowość: Nowy Sącz

Postprzez ptaku79 » 17 Kwi 2011 18:26

Faktycznie jest coś nie tak.Ja mam ustawione na GMT +2:00 Kaliningrad :lol: .Zbadamy sprawę :wink:
Moderator w stanie zasłużonego spoczynku ;)
Awatar użytkownika
ptaku79
 
Posty: 3127
Rejestracja: 15 Kwi 2008 02:54
Miejscowość: Sochaczew

Postprzez wordlord » 18 Kwi 2011 16:38

Już kiedyś, jeszcze nie za mojej kadencji, był poruszany ten wątek.

Strefa czasowa na forum jest ustawiona prawidłowo. Niestety system nie uwzględnia zmiany czasu. Nie podziała też zmian strefy czasowej forum.

Dlatego jeśli ktoś chce mieć prawidłowa godzinę musi sam, indywidualnie zmienić strefę czasową w swoim profilu na GMT +2:00 hours.

Kolejna rzecz wymagająca korekty, mam nadzieję, że w najbliżej przyszłości :wink:
Zbieram, więc jestem.
Awatar użytkownika
wordlord
Site Admin
<b style='color: #ff0000'>Site Admin</b>
 
Posty: 8381
Rejestracja: 13 Sty 2009 20:36
Miejscowość: Łódź

Re: Błędy na forum

Postprzez Gonzalo Pizarro » 25 Paź 2015 12:51

Czas przesunąć wskazówki :)

Image
Awatar użytkownika
Gonzalo Pizarro
 
Posty: 132
Rejestracja: 22 Wrz 2015 07:19
Miejscowość: Sląskie

Re: Błędy na forum

Postprzez Grzegorz_Wroclaw » 25 Paź 2015 12:59

Jak chcesz szybko, to zarządzaj profilem-preferencje forum- ustawienia, uwzględniaj czas letni -> nie :)
Grzegorz_Wroclaw
 
Posty: 9209
Rejestracja: 04 Kwi 2013 12:14
Miejscowość: Wrocław

Re: Błędy na forum

Postprzez wordlord » 26 Paź 2015 10:13

Z małym polisylogizmem, ale już przestawiłem forum na czas zimowy.
Zbieram, więc jestem.
Awatar użytkownika
wordlord
Site Admin
<b style='color: #ff0000'>Site Admin</b>
 
Posty: 8381
Rejestracja: 13 Sty 2009 20:36
Miejscowość: Łódź

Re: Błędy na forum

Postprzez Korpee » 27 Paź 2015 12:23

Coś chyba nie tak nadal.
Załączniki
Bez tytułu.png
Zapraszam na : mój blog http://bloogmonety.bloog.pl
poszukiwania-monety-wykrywacze.forumoteka.pl
Rafał Numi
Awatar użytkownika
Korpee
 
Posty: 487
Rejestracja: 13 Mar 2015 21:22
Miejscowość: Śląskie

Re: Błędy na forum

Postprzez meszuzel » 27 Paź 2015 12:44

Sprawdź czy teraz masz już dobrze.
Sokrates "Wiem, że nic nie wiem"

Pozdrawiam
Mariusz
Awatar użytkownika
meszuzel
Moderator
 
Posty: 11565
Rejestracja: 20 Lip 2008 13:49
Miejscowość: Piotrków Tryb.

Re: Błędy na forum

Postprzez Korpee » 27 Paź 2015 12:46

Teraz tak :)
Zapraszam na : mój blog http://bloogmonety.bloog.pl
poszukiwania-monety-wykrywacze.forumoteka.pl
Rafał Numi
Awatar użytkownika
Korpee
 
Posty: 487
Rejestracja: 13 Mar 2015 21:22
Miejscowość: Śląskie

Re: Błędy na forum

Postprzez meszuzel » 27 Paź 2015 12:52

Edytowałem w twoim profilu, aby nie uwzględniało czasu letniego. Wordlord i tak zmienia czas forum, więc nie ma sensu tego przestawiać w profilu.
Sokrates "Wiem, że nic nie wiem"

Pozdrawiam
Mariusz
Awatar użytkownika
meszuzel
Moderator
 
Posty: 11565
Rejestracja: 20 Lip 2008 13:49
Miejscowość: Piotrków Tryb.

Następna

Wróć do Forum techniczne - sugestie i błędy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości