Coś z serwerem?

Tu można opisywać problemy i zgłaszać postulaty dotyczące funkcjonowania portalu numizmatycznego emonety.pl. Tu można podyskutować z administratorami.

Moderatorzy: meszuzel, wordlord

Postprzez 1cltomek » 19 Wrz 2013 16:15

Też mam adblocka, i w ogóle mi nie zmuliło ani razu jeszcze.
Dla użytkowników Opery:
https://addons.opera.com/pl/extensions/ ... display=en
Awatar użytkownika
1cltomek
 
Posty: 252
Rejestracja: 05 Sty 2013 18:21
Miejscowość: okolice Wrocławia

Postprzez torontokuba » 19 Wrz 2013 21:16

Mam w miarę nowe software. Nie lubię się po prostu na nowo przyzwyczajać, ale teraz przez Chrome działa. Adblock fajny. To i tak wina strony forum. Nie wiem na jakie oni reklamy pozwalają, każda inna strona mi dalej działa przez Firefox, tylko forum nie. :roll:
Trzeba wyleczyć czyszczenie, z pokolenia na pokolenie. - torontokuba

Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnię, to na człowieka, potem znów na świnię i na człowieka, ale nikt już nie mógł się połapać, kto jest kim. - George Orwell
Awatar użytkownika
torontokuba
 
Posty: 7935
Rejestracja: 18 Lip 2010 05:57
Miejscowość: Toronto

Postprzez Ficv » 19 Wrz 2013 21:41

Jak można używać internetu bez Adblocka? :shock: Serio się pytam. Toż to nie idzie żyć z tymi wszystkimi reklamami.
Awatar użytkownika
Ficv
 
Posty: 592
Rejestracja: 11 Sty 2013 15:01
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez meszuzel » 20 Wrz 2013 09:10

Kuba, ale do firefox'a tez można dodać dodatek w postaci blokera i działa.
Sokrates "Wiem, że nic nie wiem"

Pozdrawiam
Mariusz
Awatar użytkownika
meszuzel
Moderator
 
Posty: 11667
Rejestracja: 20 Lip 2008 13:49
Miejscowość: Piotrków Tryb.

Postprzez pkas » 20 Wrz 2013 12:55

Zainstalowanie ABP na telefonie rozwiązało problem z dostępem mobilnym ale i tak jestem zdania, że to nie użytkownicy powinni kombinować, tylko osoby zarządzające forum.
Image
Awatar użytkownika
pkas
 
Posty: 1577
Rejestracja: 06 Cze 2012 22:50
Miejscowość: Warszawa

Postprzez jarek2806 » 24 Wrz 2013 10:16

1cltomek napisał:Też mam adblocka, i w ogóle mi nie zmuliło ani razu jeszcze.
Dla użytkowników Opery:
https://addons.opera.com/pl/extensions/ ... display=en

Dzięki, pomogło, teraz się otwiera normalnie. :shock:
jarek2806
 
Posty: 66
Rejestracja: 31 Gru 2008 15:50
Miejscowość: Z-cie

Postprzez Shiver » 26 Wrz 2013 19:03

Próbowałem być cierpliwy ale 99,9% czasu odpowiedzi forum wciąż pochodzi spoza domeny monety.pl
Do zobaczenia w lepszych czasach... ;)
Shiver
Expert
 
Posty: 1835
Rejestracja: 28 Sie 2007 22:00

Postprzez norbitor » 27 Wrz 2013 08:52

Kolega Shiver dał jasny przekaz. Na szczęście można Go spotkać na innym forum. Jak tak dalej będzie to więcej osób przestanie tutaj zaglądać. Od dawna widać dużo mniejszą ilość postów.
U mnie na szczęście po zainstalowaniu adblocka dla opery, strona działa dobrze.

Panowie informatycy do pracy :P
Awatar użytkownika
norbitor
 
Posty: 1593
Rejestracja: 19 Maj 2009 14:28

Postprzez meszuzel » 27 Wrz 2013 09:43

Ja poprzez proxy a teraz z blokerem nie mam żadnych kłopotów. Ale gdyby nie te dwa rozwiązania to na 100% bym nie wchodził, bo nie było by żadnego sensu siedzieć kilka godzin żeby przeczytać kilka postów, ewentualnie jakiegoś napisać.


Mam propozycję. Skoro informatycy są oporni na prośby Marcina (wordlord) zacznijmy pisać do nich wszyscy. Jak dostaną kilkadziesiąt maili to może coś z tym zrobią.

Pozostaje tylko problem czy Marcin udostępni adres mailowy do informatyków.
Sokrates "Wiem, że nic nie wiem"

Pozdrawiam
Mariusz
Awatar użytkownika
meszuzel
Moderator
 
Posty: 11667
Rejestracja: 20 Lip 2008 13:49
Miejscowość: Piotrków Tryb.

Postprzez 58wojtek » 27 Wrz 2013 10:40

meszuzel napisał:... Skoro informatycy są oporni na prośby Marcina (wordlord) ........


Nie rozumiem tej sytuacji.
Informatycy (mam na myśli firmę zleceniobiorcę) nie nadzorują działania strony w czynie społecznym.
Podjęli się wykonania i serwisowania strony e-monety za konkretne pieniądze wynikające z umowy.
To nie prośby winny ich zmuszać do działania lecz warunki umowy.
Co spie...pszone, to należy poprawić.
58wojtek
 
Posty: 934
Rejestracja: 27 Sty 2010 13:14
Miejscowość: Mikołów/od niedawna Rybnik :)

Postprzez norbitor » 27 Wrz 2013 10:45

Zawsze można zasypać mailami skrzynkę emonet, które są właścicielami forum :wink:
Może wtedy ktoś inny zauważy problem?
Ewentualnie...strajk głodowy :lol:
Np. niech nikt przez cały weekend nie wchodzi na stronę forum :P
Awatar użytkownika
norbitor
 
Posty: 1593
Rejestracja: 19 Maj 2009 14:28

Postprzez meszuzel » 27 Wrz 2013 10:56

Kurcze strajk głodowy nic nie da ;) poza obniżeniem wagi :lol:

A co do informatyków. Zakładam, że są to pracownicy emonety. Jeśli jest tak jak pisze 58wojtek to sprawa wygląda zupełnie inaczej.
Sokrates "Wiem, że nic nie wiem"

Pozdrawiam
Mariusz
Awatar użytkownika
meszuzel
Moderator
 
Posty: 11667
Rejestracja: 20 Lip 2008 13:49
Miejscowość: Piotrków Tryb.

Postprzez norbitor » 27 Wrz 2013 11:15

Czyli pozostaje pisać na skrzynkę emonet :wink:
Co prawda to adres sklepu, ale na pewno widząc sporą ilość maili wołających o pomoc zareagują.
Pewnie prześlą korespondencję do działu informatyków, ale może cała sprawa dojdzie do uszu Władz Firmy i już oni popędzą złych informatyków do roboty :lol:
Awatar użytkownika
norbitor
 
Posty: 1593
Rejestracja: 19 Maj 2009 14:28

Postprzez tonej » 27 Wrz 2013 11:23

Shiver dobrze to zrobił, nie to nie. Jeszcze jest trochę miejsc gdzie można porozmawiać o monetach. Jedno zgłoszenie - nie chcą naprawić to co się będzie kogoś męczyć.



tonej ;)
Everybody lies.
Awatar użytkownika
tonej
 
Posty: 2473
Rejestracja: 18 Sie 2012 22:31

Postprzez meszuzel » 27 Wrz 2013 11:38

To i tak długo wytrzymał. Tylko kto pozostanie jeśli Ci co maja wiedzę odpuszczą sobie.
Ja już wysłałem na adres sklepu http://www.emonety.pl/page/contact
Sokrates "Wiem, że nic nie wiem"

Pozdrawiam
Mariusz
Awatar użytkownika
meszuzel
Moderator
 
Posty: 11667
Rejestracja: 20 Lip 2008 13:49
Miejscowość: Piotrków Tryb.

Postprzez norbitor » 27 Wrz 2013 11:58

Również wysłałem maila.
Awatar użytkownika
norbitor
 
Posty: 1593
Rejestracja: 19 Maj 2009 14:28

Postprzez pkas » 27 Wrz 2013 12:02

Zgadzam się w 100% z kolegami Shiver, tonej i wojtek58. To emonetom powinno zależeć, aby forum było dostępne a wygląda na to, że zależy tylko użytkownikom :roll:
Image
Awatar użytkownika
pkas
 
Posty: 1577
Rejestracja: 06 Cze 2012 22:50
Miejscowość: Warszawa

Postprzez Vader » 27 Wrz 2013 12:51

Mówiłem że forum przez to zdechnie. A informatycy muszą być wybitnie zapracowani, skoro tyle czasu nie znaleźli chwili żeby usunąć dwie linie.
Image
Awatar użytkownika
Vader
 
Posty: 2649
Rejestracja: 11 Paź 2010 20:28
Miejscowość: Warszawa

Postprzez torontokuba » 27 Wrz 2013 14:21

wordlordowi udało się zdziałąć tyle samo w ostatnich tygodniach, co podczas swoich wakacji, czyli zero. Może podajcie email, do kogo mamy pisać. Potrujemy im troszkę...
Trzeba wyleczyć czyszczenie, z pokolenia na pokolenie. - torontokuba

Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnię, to na człowieka, potem znów na świnię i na człowieka, ale nikt już nie mógł się połapać, kto jest kim. - George Orwell
Awatar użytkownika
torontokuba
 
Posty: 7935
Rejestracja: 18 Lip 2010 05:57
Miejscowość: Toronto

PoprzedniaNastępna

Wróć do Forum techniczne - sugestie i błędy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość