mk123 napisał:Chrztu raczej nie pobije, jak wtedy wygladala sytuacja na allegro, ktos pamieta?
Pobije chrzest, bo tamten banknot był tematem indywidualnym, a Niepodległość jest początkiem serii.

Moderatorzy: meszuzel, wordlord
mk123 napisał:Chrztu raczej nie pobije, jak wtedy wygladala sytuacja na allegro, ktos pamieta?
numikol napisał:mk123 napisał:Chrztu raczej nie pobije, jak wtedy wygladala sytuacja na allegro, ktos pamieta?
Pobije chrzest, bo tamten banknot był tematem indywidualnym, a Niepodległość jest początkiem serii.
walus90 napisał:numikol napisał:mk123 napisał:Chrztu raczej nie pobije, jak wtedy wygladala sytuacja na allegro, ktos pamieta?
czym charakteryzuje sie ta niby seria poza tym, że nbp sobie tak w planie napisało?
walus90 napisał:z tego co pamiętam to ta emisja (niepodległość) była dłużej dostępna niż kwadrans
numikol napisał:widzę że zainteresowanie jest ogrome i cena też systematycznie rośnie. Banknot z numerem 551 jest już 212 zl i jeszcze 4 dni licytacji. Ten banknot odniesie wielki sukces.
numikol napisał:Pobije chrzest, bo tamten banknot był tematem indywidualnym, a Niepodległość jest początkiem serii.
PP05 napisał:
Raczej był przypadkiem indywidualnym, gdzie gros nakładu rozeszło się w kręgach kościelnych na gifty i pamiątki z hucznie obchodzonej rocznicy. Zresztą potwierdził mi to też znajomy proboszcz - banknot cieszył się zainteresowaniem wśród księży. Tuż po emisji dało się zauważyć, że tego banknotu na rynek trafiło dużo mniej. Nie był dostępny nawet w kasach tak długo jak ostatni Piłsudski.
piotero napisał:Nie wiem jak było w kasach, a zresztą zawsze mam informacje i tak tylko z jednego miasta, że tak powiem z mojego macierzystego, ale pamiętam, że Chrzest był znacznie dłużej dostępny w Kolekcjonerze niż Niepodległość... Niepodległość wymiotło po parunastu minutach, banknot pojawiał się do 9.00 - jak ja pamiętam - według niektórych jeszcze później w piątek, no i chyba raz w poniedziałek, a z Chrztem było znacznie lepiej, oczywiście wisi mi to, ale gwoli ścisłości piszę...
Oczywiście, może być, że moje słowa stracą na aktualności, a Niepodległość wróci do Kolekcjonera i będzie tam "zalegać"... oczywiście to też jest możliwe, zobaczymy.
platinum napisał:W necie limit tak jak w Warsxawie czyli 3 szt.
Pod oddzialm masakra, kolejka przesuwa sie bardzo powoli.
W pewnym momencie dzialala tylko jedna kasa, a maksymalnie funkcjonoealy dwie. Od 7.45 prawie dwie godziny stania. W internecine sprzedaz ruszyla punkt 8 ale skonczula sie po 13 minutach...
walus90 napisał:spokojnie można zamówić 10 sztuk więc to nie są pojedyncze banknoty wrzucone.
kto chciał to kupił czy to przez system czy w oddziale.
Cezar111 napisał: Dostałem od Pani w okienku paczkę ściągniętą gumką w której były banknoty o następujących numerach. 730, 750,755,757,760,765,766,767,775 i 777/oczko/. Chyba były dla kogoś odłożone , a w moje ręce trafiły przypadkowo. Co o tym sądzicie ?
meszuzel napisał:Cezar111 napisał: Dostałem od Pani w okienku paczkę ściągniętą gumką w której były banknoty o następujących numerach. 730, 750,755,757,760,765,766,767,775 i 777/oczko/. Chyba były dla kogoś odłożone , a w moje ręce trafiły przypadkowo. Co o tym sądzicie ?
Trafił Ci się los na loterii i to od razu z wygraną. Te 3 siódemki na pewno skuszą kilka osób żeby ciut więcej zapłacić.
Wróć do Ogólne dyskusje o banknotach
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości