|
monety.pl forum numizmatyków
|
 |
|
|
|
|
 | | | |
monteka
| | | |  |
|
 | | | |
Wysłany: Pon Lip 07, 2008 2:16 pm Temat postu: |
|
|
| robert napisał: | | TPSA - spółka notowana na giełdzie, polski gigant telekomunikacyjny i Netia , również spółka akcyjna , branża identyczna, jednak znacznie mniejsza. Czy są dla siebie konkurencją ? |
wiesz
ja nie wiem czy Ty w tym momencie sobie nie robisz zartow ? bo to , ze netia stanowi jedyna tak naprawde w miare dobra alternatywe dla klienta a zarazem najwieksza konkurencje dla TP SA (licha nie licha - jest jakby nie byla) to jest niekwestionowalna kwestia (!?!?) |
| | | |  |
|
 | | | |
Greg kolekcjoner Gość
| | | |  |
|
 | | | |
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 8:44 am Temat postu: Skarbnica Narodowa |
|
|
Witam wszystkich!
Muszę zabrać głos w tej dyskusji, bo byłem kiedyś klientem SN! I całe szczęście, że byłem i już nie jestem! W moim odczuciu jest SN tworzy grupa ludzi, którzy mają na celu wyciągnięcie od ludzi jak największych pieniędzy, za produkty marnej jakości! Wiem co piszę, bo doświadczyłem tego na własnej skórze!!! Dałem się kiedyś namówić poprzez reklamę w GW na zakup serii różnych rzadkich monet USA! Na początku było wszystko fajnie ładnie, pierwsza moneta oczywiście w promocyjnej cenie, a co miesiąc każda następna już 100% droższa !!! Do każdej monety jest dołączany certyfikat SN z opisem stanu monety, który rzadko odzwierciedlał rzeczywisty stan otrzymanej przezemnie monety. A zawarte na certyfikatach określenia stanu monet są chyba pisane przez osoby, które nie mają chyba nic wspólnego z numizmatyka! Na certyfikatach pojawiały się określenia stanu np. wyśmienity, idealny, super, bardzo dobry itp. a na żadnym z certyfikatów nie znalazł się np. stan menniczy! Ale może to i dobrze, bo żadna moneta nie odpowiadała takiemu stanowi, nawet lustrzanki w kapslach! Ponadto w pewnym momencie zorientowałem się, że niektóre z monet są nawet o 200 - 300% droższe od takich samych monet, które można kupić na wolnym rynku Ale szczytem wszystkiego był moment, jak dostałem wezwanie do zapłaty za monety, których wogóle nie otrzymałem i zaczęto mnie straszyć windykacją Kiedy uczciwego człowieka oskarża się o kradzież, to już jest szczyt wszystkiego!!! Miarka się przebrała i przestałem robić jakiekolwiek zakupy w tej marnej jakości firmie!!! Zresztą, jak ktoś wysyła wszystkie przesyłki, nawet te wartościowe zwykłym listem, to o czym tu rozmawiać!!! Dlatego radzę kupującym w SN zrezygnować, nim doświadczą na własnej skórze, tego co ja!!!! |
| | | |  |
|
 | | | |
Anax

| | | |  |
|
 | | | |
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 8:05 pm Temat postu: |
|
|
| Greg kolekcjoner napisał: | | Na certyfikatach pojawiały się określenia stanu np. wyśmienity, idealny, super, bardzo dobry itp. a na żadnym z certyfikatów nie znalazł się np. stan menniczy! Ale może to i dobrze, bo żadna moneta nie odpowiadała takiemu stanowi, nawet lustrzanki w kapslach |
No i własnie im o to chodziło. W razie pretensji z twojej strony, zawsze mogą powiedzieć że przecież wyraźnie jest napisane że moneta nie jest w stanie menniczym . Stany , które opisałeś, są bliskie menniczemu, ale nie są to stany mennicze w dosłownym tego słowa znaczeniu. W razie czego w każdym sądzie przegrałbyś sprawę. _________________ Wszyscy ludzie są równi, tylko niektórym wydaje się, że są równiejsi. |
| | | |  |
|
 | | | |
xelos
| | | |  |
|
 | | | |
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 12:38 pm Temat postu: |
|
|
I ja pragąłbym wtrącić swoje trzy grosze do tematu.
Proponuje każdemu zainteresowanemu przeprowadzenie małego testu.
Wpisać w wyszukiwarkę internetową emonety i poczytać co tam można się dowiedzieć o firmie (przejrzeć chociażby wyniki z pierwszej strony).
Potem to samo zrobić ze skarbnica narodową.
Interpretację wyników eksperymentu kazdy może dokonać sam. |
| | | |  |
|
|
|