Nie dzielę Polski na Liberałów i Socjalistów, bo liberałów nie było tutaj nigdy, tylko tak ich ochrzcili a'la prawicowcy z PIS.
Co do programów "+" to nie korzystam. Nie kwalifikuję się. Jestem ogólnie neutralny, ale w kierunku sceptycyzmu

Program jakieś tam plusy ma, ale wymaga moim zdaniem dużych poprawek, bo w wielu przypadkach zrobiono z niego źródło zarobku zamiast pracy, a to chyba nie o to chodziło.
A, i Grześ, proszę mi nie zamykać ust żebym nie uprawiał takiej czy siakiej polityki

Jest mi bliżej środka niż lewa czy prawa. Jak ktoś ma argumenty to możemy porozmawiać. Mamy wolność słowa jeszcze,
A to, że ktoś kiedyś kradł a teraz PIS to "oddaje" to nie jest argument. Tamtych pieniędzy już nie ma w rządzie, jest teraz zwykła redystrybucja robiona pod wynik wyborczy, w dodatku na kredyt. Wracamy do niechlubnych czasów, że bycie bogatym to wstyd i należy za to karać coraz to nowymi podatkami , a bycie biednym to zaleta i należy się pomoc.
Nie wspominam o sytuacji kościoła (cięgle mało i ciągle chcą więcej, największa i najbogatsza firma a podatków płacą zero), nepotyzmie w doborze zarządów spółek państwowych, patriotyźmie na pokaz i tak mógłbym pisać dalej. Ja wiem, że to samo było wcześniej ale ponoć się tak pozmieniało.
Żeby nie było, że wszystko jest źle i czeka nas zagłada... niektóre rzeczy się udają, inne nie, inne (te co nie ruszają) same się rozwijają, ale ogólnie jakoś nie widzę żadnych konkretów na poparcie tego domniemanego świetlanego rozwoju którym od ponad dwóch lat chwali się PIS. Jak mi ktoś napisze to chętnie posłucham.
Tylko konkret, a nie, że: nie wpuścili arabów i murzynów, bo za PO to już by tu było ich z milion. Zdecydowana większość społeczeństwa jest nastawiona do tej kwestii negatywnie i poprzedni rząd o tym wiedział ale pucował się UE i grał na zwłokę. PIS od razu powiedział, że nie ma szans, i też jest to jakieś stanowisko. Zresztą tu i tak nikt z nich nie chce się osiedlać, bo znają statystyki i idą tam gdzie największa szansa na darmoszkę.
Także czekam na argumenty, dajmy na to, jakbym miał dylemat na kogo głosować to jakbyście mnie chcieli przekonać, że na PIS? Nie upieram się, może się nie znam, i mnie wyprowadzicie z błędu, bo na dzisiaj nie widzę takiej możliwości:|